U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

offerte aanvragen - tekstschrijver HENDRIQ

 

Klantreviews tekstschrijver HENDRIQ - Alphen

 portfolio content & copywriter HENDRIQ

 

Blog over taal, tekst, schrijven en communicatie

Met knipoog én eeuwigheidswaarde. En toch ook serieus zinvol. Echt. Korte blogartikelen vol tips en altijd lekker om te lezen. Lees je mee?

 

Blogoverzicht of laatste artikel

  

Bloggen voor jou?  

Zal ik voor jouw bedrijf of organisatie bloggen (ghostwriter)? Bel me op 0172 - 78 55 74 of stuur een berichtje. Tekstschrijver Henkjan Elsinga

HENDRIQ Google Reviews

Tekstschrijver HENDRIQ 5-sterren Google Reviews

Gebaseerd op 4 reviews

 

Creatieve Copywriter Inhuren?

Bel     0172 - 78 55 74  

of       06 - 34 33 58 49  

of      contact via mail 

Liever een treurspreeuw dan een terror-oehoe

Gepost 2015/03/20

'Liever een treurspreeuw dan een terror-oehoe' - Blog van freelance tekstschrijver/copywriter Henkjan Elsinga - HENDRIQ rake woordenDaar staat-ie dan. De treurspreeuw. De held van mijn vorige homepage verdient wel een eigen blogje, vind ik. Waarom?

Omdat hij positief in het leven staat. En dat terwijl hij zijn naam niet meeheeft. Hij lijkt niet op een spreeuw. Hij is veel mooier. En hij treurt niet, maar zingt. Want het is een zangvogel.

 

"Nou en."

 

Die reactie begrijp ik. Zeker hier op een zakelijk blog van een tekstschrijver. Maar voor mij zijn dieren belangrijk. Ik ben gek op de natuur. En vooral op vogels.

 

En die zijn nogal in het nieuws de laatste tijd. Niet echt positief overigens. Een 'terror-oehoe' belaagt Purmerend. Aan de andere kant wordt het Gelderse Noordeinde verwend door een knuffelvariant van de bijzondere roofvogel.

 

Misschien komt er nog wel een keer een zingende treurspreeuw op het Achtuurjournaal. Zou ik leuk vinden. Vast geen wereldnieuws, maar toch.

 

Hoewel ...

 

Weet je wat de treurspreeuw ook kan? Mensen napraten. Nu doen mensen dat zelf al genoeg. Maar als zo'n spreeuw dat doet, is dat toch een stuk leuker. En het klinkt ook véél mooier. Denk ik.

 

Daarom is-ie vast ook zo populair als volièrevogel. Daar past die oehoe nooit in.

 

Nóg iets bewonderenswaardigs over deze bijzondere vogel? Treurspreeuwen zijn hun leven lang trouw aan dezelfde partner. Echt. Dat kunnen wij mensen niet napraten.

 

Zo. Nu is het hoog tijd om de treurspreeuw bij zijn andere naam te noemen: treurmaina. Dat klinkt al een stuk mooier. Nu dat 'treur' nog vervangen. Zangmaina. Ja, helemaal goed. Dat verdient-ie wel.

 

Sorry. Dit stukje schoot zo uit mijn pen. Was niet de bedoeling, maar ik moest mijn gedachten gewoon opschrijven. Oké, misschien is het niet zinvol om het hier, op mijn zakelijke website, te plaatsen. Aan de andere kant ...

... je leest zo wel dat ik graag schrijf. En dat ik het kan. En daarvoor ben je toch hier? Voor een tekstschrijver?

 

Wil je een iets serieuzere tekst laten schrijven? Dat kan ik ook. Check mijn klanten. Of check de mogelijkheden.

 

Andere blogartikelen lezen (overzicht)?

 

Vind je dit een leuke blog? Of zinvol? :) Wil je hem dan delen? Dank! (zie social media knoppen) 

Oude Facebook likes, van vorige website:

Delen via sociale media

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?