U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Gratis Slogan voor Startende Bedrijven: de Resultaten

Gepost 2018/04/04

START je bedrijf goed met een gratis slogan - actie freelance copywriter Henkjan Elsinga - Tekstschrijver HENDRIQIn 2017 vierde ik – Tekstschrijver HENDRIQ – mijn 10e verjaardag. In de laatste maanden van dat jaar trakteerde ik startende ondernemers op een gratis slogan. Voor een beetje hulp bij een goed begin. Wat zijn de resultaten en wat vinden de starters er zelf van?

Met een goede slogan zet je je bedrijf of boodschap in een keer helder, herkenbaar en onderscheidend neer. Oké, in ieder geval helpt het bij de positionering.

Slogans bedenken doe ik graag. Zeker als ik er een bedrijf in opstartfase mee kan helpen. Daarom …

 

Actie eind 2017: gratis slogan voor starters

Via de sociale media heb ik de gratis-slogan-voor-starters-actie eind vorig jaar flink in de schijnwerpers gezet:

Ik dacht ik doe eens gek - actiespandoek freelance copywriter Henkjan Elsinga

Gratis slogan voor starters - actie van freelance copywriter Henkjan Elsinga Tekstschrijver HENDRIQ 10 jaar - logo

 

 

 

 

 

De reacties waren positief: de actie kreeg veel likes, shares en leuke commentaren.

 

Omdat de betrokkenheid toen zo groot was, deel ik nu de resultaten. Ik laat je de gekozen slogan van elke starter zien en zijn of haar reactie. Soms is er nog geen slogan gekozen omdat een eigen bedrijf opstarten weleens wat langer duurt dan verwacht. ;) Die slogans volgen dan later wel (update).

 

Startende ondernemer ontving onderbouwd sloganadvies

De starter heeft eerst een formulier met vragen ingevuld: goede input is de basis voor goede output. Wat heeft de starter daarna van mij ontvangen?

Uitleg over de zin van een slogan (en tagline), voorbeelden, een grondige situatieanalyse, persoonlijk slogan-advies en een flinke lijst met onderbouwde slagzinnen.

De onderbouwing van de slogan is belangrijk. Maar hij moet natuurlijk ook goed klinken en voelen. En dat is vaak een persoonlijk verhaal (voorkeur).

 

Gekozen slogans: resultaten en reacties van de starter

Genoeg gepraat, tijd voor de resultaten en de reactie van de startende ondernemer op de voorgestelde slogans.

  

Mintenz. Natuurlijk mooi.

 • Bedrijf/merk: Mintenz natural cosmetics
 • Product/dienst: 100% natuurlijke en minerale make-up
 • Gekozen slogan: Natuurlijk mooi
 • Toelichting: de twee belangrijkste aspecten van het product en merk. Natuurlijk en mooi. In vele opzichten.
 • Reactie starter, Alida Vooijs: “Wat een werk heb je ervan gemaakt zeg! Super leuk! De slogan ‘Natuurlijk mooi’ spreekt ons het meest aan. Leuk, en nogmaals bedankt!”
 • De website/webshop is nog in de maak: mintenz.nl

 

WafLove. Slogan nog kiezen.

Hondentrimsalon, nog in opstartfase, slogan nog niet gekozen.

Reactie starter, Marieke Heidema (blij met opties): “Hee Henkjan, Wat super tof, hier kan ik zeker iets mee. […]”

 

Try it ART. Home is where the ART is.

 

Home is where the ART is - slogan TryitART - door freelance copywriter Henkjan Elsinga - Tekstschrijver HENDRIQ 

 • Bedrijf/merk: Try it Art, San Francisco Bay Area
 • Product/dienst: verhuur en verkoop van moderne kunst (internationaal)
 • Tagline (zakelijke beschrijving): Fine art rental and sales
 • Gekozen slogan: Home is where the ART is
 • Toelichting: relevante variatie op de bekende Engelse uitdrukking. Dekt de lading en geeft precies het juiste gevoel.
 • Reactie starter, Bouwien Luppes: “Hoi Henkjan, Heel erg bedankt! Food for thought, vooral de combinatie van een tagline (verklarend) en slogan (meer naar het gevoel). Voor de slogan heb je een paar hele leuke bedacht. Home is where the ART is, springt er uit voor me. […] Ik ben echt heel erg blij met je rapport. Zo goed om een ander ernaar te laten kijken. Onafhankelijke blik. Heel goed! Ik ben ongelooflijk blij met je feedback, en suggesties. Nogmaals dank je wel! En op naar de volgende 10, toch?”

Paar weken later:

 • “Kreeg trouwens laatst nog een compliment op onze slogan Home is where the ART is. Van een Silicon Valley entrepreneur. Leuk toch?”
 • Website: tryitart.com

 

Padel Nederland. Slogan nog kiezen.

Maakt, verkoopt en installeert aluminium padelbanen en padelrackets. Padel is de internationaal snelst groeiende racketsport. Ook in Nederland sterk in opkomst. Bedrijf druk in opstartfase. Slogan nog niet gekozen.

Reactie starter, Gerrit Garcia del Rio: “Hoi Henkjan, Laat ik beginnen met je te bedanken! Wat een mooi onderbouwd verhaal zeg. Daar sta je dus als leek niet bij stil. […] Om eerlijk te zijn heb ik nog geen slogan kunnen kiezen. Ik ben nog zo druk met andere dingen bezig […] Maar ik ga het zeker gebruiken, hou het maar in de gaten."

 

Doriene van Luttervelt. Oog voor detail. Hart voor de zaak. Neus voor de rest.

 

 

 • Doriene van Luttervelt: mensenmens, zoekt baan als coach, mentor, verbinder, coördinator
 • Cv moet haar helpen in de zoektocht op weg naar de perfecte baan
 • Gekozen slogan (op cv): Oog voor detail. Hart voor de zaak. Neus voor de rest.
 • Toelichting: precies die eigenschappen die haar kenmerken en die voor haar doelgroep belangrijk zijn. Met beeldspraak op een prettige en herkenbare manier verwoord.
 • Reactie Doriene van Luttervelt: “Ha HJ, Ik ga het morgen op mijn gemak doorlezen […] Thanks alvast, je hoort van me. […] Mijn favoriet is: Oog voor detail, Hart voor de zaak, Neus voor de rest. Dank je wel….”

 

Xzelf. Bewust effectiever functioneren.

Leiderschapscoaching. Is op basis van mijn voorstellen en advies gekomen tot eigen keuze.

Reactie starter, Ton Heerding: “Na lang zoeken naar de juiste woorden voor mijn tagline en slogan kwam ik via LinkedIn de aanbieding van Henkjan tegen waarbij Henkjan vanwege zijn 10-jarig jubileum starters helpt bij het vinden van een slogan die raakt. Henkjan heeft mij heel vlot een flink aantal goede suggesties gegeven waar ik zelf een keuze uit kon maken. Henkjan maakte me ook duidelijk hoe ik een tagline kan gebruiken. Zijn aanpak en zijn woorden raakten mij inderdaad en daardoor kwam ik erachter wat ik wilde. Ik ben nu erg blij met mijn tagline en slogan omdat die precies verwoorden wie ik ben, wat ik doe en wat mijn missie is!”

 

Court Performance. iGame, LED & Match!

 

Court Performance - logoSquash & Sportvloer-revoluties

iGame, LED & Match!

  

 • Bedrijf/merk: Court Performance
 • Product/dienst: interactive squash (met led-wand), innovatieve squashbaanbouw, glazen (sport)vloeren met LED-belijning, videovloeren
 • Gekozen tagline (zakelijke beschrijving): Squash & Sportvloer-revoluties
 • Gekozen slogan: iGame, LED & Match!
 • Toelichting: tagline en slogan samen vertellen het verhaal. De tagline meer zakelijk en beschrijvend. De slogan meer op het gevoel, met een toespeling op de racketsportuitspraak ‘Game, set and match …’
 • Reactie starter, Marc Veldkamp: “Zo Henkjan, je hebt me goed aan het denken en het werk gezet […] Deze twee spongen eruit wat ons betreft. […] Super bedankt!! Ik ga hem dit weekend doorvoeren in alle communicatie."
 • Hierboven afgebeeld: de tagline en slogan in de e-mailhandtekening van Marc.

 

Jouw bedrijfsnaam? Jouw slogan?

Ga je ook een bedrijf starten of ben je net gestart? Of ga je iets anders opzetten waarbij je een sterke slogan kunt gebruiken? Ik maak hem gratis voor je. [ACTIE AFGELOPEN]

 

UPDATE 18 FEBRUARI 2021 > NIEUWE ACTIE: GRATIS SLOGAN LATEN MAKEN

 

Laat het me weten in een reactie onder dit artikel. (of via het contactformulier)

 

Dan neem ik contact met je op.

 

Artikel delen of liken? Nou, graag. Dankjewel!

 

Andere blogartikelen lezen (overzicht)? 

 

spreek de schrijver - button - contact freelance copywriter HENDRIQ

 

Delen of Liken via sociale media

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?