U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

De Woordworstelaar

Gepost 2018/04/19

Woordworstelaar en freelance copywriter Henkjan Elsinga - HENDRIQ

 

Dit is een artikel waar niemand op zit te wachten. En toch schrijf ik het. Soms moet je. Dan denk je niet aan doelgroepen. Aan seo. Aan goed gevonden worden. Dan wil je gewoon je verhaal kwijt.

Misschien vind je het toch aardig om mee te lezen. Zeker als je zelf weleens schrijft (of laat schrijven). Plus: ik geef tips! :)

 

Woordkunstenaar

Ik ben woordkunstenaar. Echt, kijk maar. Ik schrijf fantastische (hé, wat dacht je) teksten voor opdrachtgevers. Content en copy voor marketeers, ondernemers, reclamebureaus.

Freelance copywriter Henkjan Elsinga - tekstschrijver HENDRIQ - AlphenDat gaat altijd, of in ieder geval vaak, oké meestal, soms dus, heerlijk en veel-voldoening-gevend soepel. Dan verschijnen de woorden en zinnen als vanzelf op m’n scherm.

En een glimlach op m’n gezicht.

 

Maar soms is het echt een gevecht.

 

Als schrijven een gevecht wordt

Dan loopt het niet en wordt schrijven worstelen. Dat gevecht ga ik vol aan. Ik vertrek niet van m’n stoel voordat ik gewonnen heb. Want ik ga door ‘tot de tevredenheid erop volgt’. En dat is eerst die van mezelf.

Pas als de tekst 100% naar mijn zin is, stuur ik mijn voorstel naar de klant. Dus ik blijf zitten, achter m’n toetsenbord, koffie en brownies bij de hand. En ik ga doorrrr.

 

Koffie als arbeidsvitamine voor freelance copywriter Henkjan Elsinga

Mijn arbeidsvitamine

 

Woordworstelen is míjn probleem

Dat woordworstelen doe ik dan wel in mijn eigen tijd en voor eigen rekening. De klant kan ik met die extra uren natuurlijk niet financieel lastigvallen. Onze afspraak is een totaalbedrag voor de schrijfklus. Dat bedrag maak ik op basis van mijn ingeschatte uren. Duurt het schrijven langer en wordt het een slopend gevecht, dan heb ik pech, niet de klant.

 

Ben jij een schrijver?

Misschien schrijf je ook weleens. En herken je jezelf in de woordworstelaar. Soms tik je de teksten zo je laptop in. En soms loop je vast. Hoe vaak je dat stukje tekst dat je wél hebt dan ook opnieuw leest.

 

Lach erom. Ontspan. Alles komt goed.

 

Stoppen met worstelen doe je zo:

Komt alles niet goed en hijgt er een baas of een deadline in je nek? Check dan: writer’s block?. Daar vind je mijn persoonlijke top 7 hoe-krijg-ik-de-pen-weer-aan-de-praat-tips.

 

Bonustip: schrijf weer eens echt met een pen. Dat schijnt – bewezen – de creativiteit zeer ten goede te komen. Zo activeer je drie delen van je hersenen. Met typen? Eén.

 

Tot zover.

 

Dankjewel

Je zat er niet op te wachten. En toch heb je het gelezen. Dankjewel. Je bent mijn held. 

 

Fijne dag verder en schrijf ze!

 

Groeten,

Henkjan

 

PS Ik bedank Laura, vaste klant, voor de inspiratie voor dit stukje tekst.

 

Dit artikel delen of liken? Nou, graag. Dankjewel!

 

Andere blogartikelen lezen (overzicht)?

 

spreek de schrijver - button - contact freelance copywriter HENDRIQ

 

Delen en liken via sociale media (check het plusje)

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?