U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

offerte aanvragen - tekstschrijver HENDRIQ

 

Klantreviews tekstschrijver HENDRIQ - Alphen

 portfolio content & copywriter HENDRIQ

 

Blog over taal, tekst, schrijven en communicatie

Met knipoog én eeuwigheidswaarde. En toch ook serieus zinvol. Echt. Korte blogartikelen vol tips en altijd lekker om te lezen. Lees je mee?

 

Blogoverzicht of laatste artikel

  

Bloggen voor jou?  

Zal ik voor jouw bedrijf of organisatie bloggen (ghostwriter)? Bel me op 0172 - 78 55 74 of stuur een berichtje. Tekstschrijver Henkjan Elsinga

HENDRIQ Google Reviews

Tekstschrijver HENDRIQ 5-sterren Google Reviews

Gebaseerd op 4 reviews

 

Creatieve Copywriter Inhuren?

Bel     0172 - 78 55 74  

of       06 - 34 33 58 49  

of      contact via mail 

1 reden om je tekst te herschrijven

Gepost 2015/07/01

'1 reden om je tekst te (laten) herschrijven' - Blog van freelance tekstschrijver/copywriter Henkjan Elsinga - HENDRIQ rake woordenKeer op keer lees je de woorden. Het staat er wel. Maar het loopt niet soepel en het leest niet lekker. De tekst van jouw advertentie – of folder, website, e-mailer, persbericht etc. – kan jou niet overtuigen. Laat staan straks (bij publicatie) je doelgroep. Dat vraagt om …

Herschrijven die tekst

Nieuwe woorden, andere opzet, frisse insteek, scherpere koptekst, aangepaste indeling etc. Misschien niet alles tegelijk. Het kan ook dat een kleine aanpassing al voldoende is. Voldoende om de tekst nu wel z’n werk te laten doen.

 

Wat moet die tekst dan doen?

De lezer raken en prikkelen. Langs de woorden laten lopen. Direct het gevoel geven dat dit verhaal voor hem/haar bestemd is. Nieuwsgierig maken naar meer. En dan … ja, wat wil je eigenlijk van de lezer?

Moet-ie informatie aanvragen, aanmelden, bestellen of alleen aan het denken gezet worden. Als je dat helder hebt, kun je met je tekst je doel bereiken.

 

“Kan jij die tekst wervend maken?”

Klanten kloppen vaak met hetzelfde aan: “De inhoud klopt, het staat er ook wel, maar toch komt de boodschap niet goed over. Kan jij het niet herschrijven in de taal van de doelgroep? Jouw commerciële sausje eroverheen gieten. Er een lekker leesbaar verhaal van maken? Kortom, kan jij zorgen dat die tekst doet wat ik wil?”

Dat kan ik zeker. Ben niet voor niets tekstschrijver. Vaak betekent dat tekstHERschrijver.

 

Eerst laat ik je graag nog even zien wat een verandering van woorden teweeg kan brengen.

 

words have power - freelance copywriter Henkjan Elsinga

 

Een voorbeeld van succesvol herschrijven

Eén voorbeeld. 1 duidelijke reden om je tekst te (laten) herschrijven. Dit filmpje (1.47 min.) zegt alles. Eén zin, herschreven. Zelfde boodschap, andere woorden, veel meer impact.

Komt-ie: The power of words (zelfs als je hem al gezien hebt)

 

Voorbeeld voor veel teksten

Deze video is een doeltreffend voorbeeld van een tekst met gewenst effect. De boodschap van het filmpje geldt voor veel teksten. Een aanpassing van woorden kan van een misser een klein succesje maken. Of van een klein succesje een groot succes. Van gewoon woorden naar rake woorden. Precies wat ik met mijn teksten ook voor jouw communicatie kan doen.

 

Ja, ik wil mijn tekst laten herschrijven

Heb jij voor jezelf, je merk, je bedrijf of organisatie ook zo’n tekst? Een verhaal dat aangepakt of omgegooid moet worden? Wil je die tekst van een folder, advertentie, website of welk medium dan ook laten herschrijven? Ik kneed en knutsel, schuif en schaaf totdat het er staat zoals jij wilt. En, belangrijker nog: totdat er een tekst ligt die je doelgroep overtuigt.

 

Try me (laat-mij-jouw-tekst-herschrijven)

Henkjan Elsinga, tekstherschrijver

 

Eerst lezen wat mijn klanten over mij zeggen?

 

Met dank aan Margaret Veringmeier-Boer. Zij plaatste het filmpje op LinkedIn. Toen ik het zag, kreeg ik het idee voor deze blog.

 

Andere blogartikelen lezen (overzicht)?

 

Vind je dit een leuke blog? Wil je hem dan delen? Bedankt! (zie social media knoppen)

Oude Facebook likes, van vorige website:

Delen via sociale media

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?